هیدروسفالی|گفتار توان گستر البرز09121623463

هیدروسفالی|گفتار توان گستر البرز09121623463

 

هیدروسفالی : از دوبخش به معنی آب و سفالوس به معنی سر تشکیل شده و به تجمع آب در سر اطلاق می شود .
در اطراف مغز بالشتک هایی قرار دارند که نقش سپر محافظ مغز را ایفا می کنند و به آنها بطن مغزی گفته می شود و مایع مغزی درون این بطن های مغزی قرار دارد .
اگر به هر دلیلی مثل وارد آمدن ضربه به سر و سیستم عصبی ، تومور، خونریزی مغزی یا مننژیت ، راه خروج این مایع از مغز بسته شود و یا ترشح آن بیش از حد طبیعی شود ، با تجمع این ترشحات در داخل مغز و افزایش فشار درونی جمجمه ، سر از اندازه طبیعی بزرگ تر می شود که به آن هیدروسفالی یا آب اوردن مغز می گویند.

@goftardarmaniiran

روش تشخیص :
معمولا هیروسفالی خفیف را که در آن هنوز جمجمه تغییر نکرده است براساس علایم عصبی و معاینات پزشکی و سپس انجام سونوگرافی از بطن های مغز میتوان تشخیص داد. تشخیص قطعی این بیماری با انجام سی تی اسکن و ام آر آی از مغز صورت می گیرد که در آن شکل بطن های مغزی و میزان مایع مغزی – نخاعی مشخص می شود
روش های جدیدی وجود دارد که می توانند شکل هیدروسفالی مادرزادی را از همان دوران جنینی تشخیص دهند . روش تشخیص هیروسفالی براساس تصمیم پزشک و با توجه به سن ، علایم بالینی و حدس در مورد علت بیماری انتخاب می شود .

@goftardarmaniiran

نکاتی در مورد هیدروسفالی :
بسیاری از کودکان دچار هیدروسفالی مغز که بیماری آنها بموقع تشخیص داده شده و درمان گردیده اند ، با اقدامات بازپروری ، فیزیوتراپی ، گفتاردرمانی و کاردرمانی توانسته اند زندگی عادی و طبیعی داشته باشند
تغذیه این کودکان باید به مقدار کم و در دفعات زیاد باشد و بعد از غذا به علت احتمال استفراغ به پهلو گذاشته شوند

@goftardarmaniiran

بطور کلی هیدروسفالی به دو دلیل ایجاد می گردد:

–  بعلت افزایش ترشح مایع مغزی – نخاعی که کمتر اتفاق می افتد .

–   وجود انسداد در مسیر حرکت مایع مغزی – نخاعی یا مکان جذب  مایع.

این مشکل  در کودکان بصورت مادرزادی یا اکتسابی بروز میکند.

عامل اصلی ایجاد کننده در نوع اکتسابی شامل ضربات وارده به سر و سیستم عصبی، خونریزی مغزی، تومور و عفونت هایی نظیر مننژیت است که بعد از تولد عارض می شود.

بیشترین و معروف ترین علل بروز هیدروسفالی در کودکان ، علت مادرزادی است که مربوط به قبل از تولد و در اثر عفونت های داخل رحم ویا  بیماری های ژنتیکی ایجاد می شود

@goftardarmaniiran

درمان هیدروسفالی:

– در مواردی که بیماری حالت خفیف و ابتدایی دارد ، ترکیبات دارویی که باعث کم شدن مایع مغزی – نخاعی می شود ، تجویز می گردد.

– در موارد پیشرفته و حاد ، راهکارهای دارویی کمک زیادی نمیکند وراه درمانی اصلی جراحی محسوب میشود  که در آن عامل ایجاد کننده بیماری حذف می گردد؛ مثلاً چنانچه  توموری موجب انسداد و باعث هیدروسفالی گردد، آنرا حذف میکنند. گاهی هم نمیتوان عامل ایجادکننده را حذف کرد، بهمین علت با ایجاد سوراخی در کف بطن سوم مغزی، بیماری را از بین می برند.

یکی از بهترین روشهای درمانی هیدروسفالی ، قرار دادن «شنت» (لوله ای ظریف) در جمجمه است که باعث میشود مایعات اضافی را از مغز به حفره دیگری در بدن منتقل کند و بدین ترتیب سر بتدریج به حالت طبیعی بر می گردد.

چنانچه شخصی  که «شنت گذاری» شده است، دچار حادثه ای مانند تصادف شود، «شنت» ازکار می افتد. براین اساس با بروز علائمی مانند تحریک پذیری و استفراغ ، اختلال در هوشیاری و بینایی، باید بیمار را به مراکز درمانی منتقل گردد

بطور کلی با درمان بموقع، بیماری هیدروسفالی میتوانند  به زندگی عادی و طبیعی باز گردند.

@goftardarmaniiran

علایم هیدروسفالی:
بسته به سن کودک متفاوت است.
نوزادان و کودکان زیر ۱ سال تورم قابل توجهی از سر را نشان می‌دهند. استخوان‌های جمجمه آنها هنوز نازک است و صفحات استخوانی نازک نیز هنوز به هم متصل نشده‌اند بلکه با بافت نرمی به هم متصل اند و نقاط نرم نام دارند. این نقاط که هنوز سفت نشده‌اند، بر اثر فشار مایعاضافی در مغز کش می‌آیند و بزرگ می‌شوند؛ در نتیجه، سر نوزاد مبتلا به هیدروسفالی به صورت غیر طبیعی شکل می‌گیرد که معمولاً بسیار بزرگ‌تر از سر سایر بچه‌های هم سن و سال است. نشانه‌های دیگر عبارتند از:

برآمدگی در نقاط نرم سر؛شکاف‌هایی که می‌توان بین استخوان جمجمه احساس کرد (جمجمه یکپارچه نیست)؛افزایش سریع در اندازه دور سر؛رگ های متورم است که با چشم غیر مسلح قابل تشخیص هستند؛افتادگی حدقه چشم‌ها به سمت پایین.

بسته به شدت بیماری، کودکان همچنین ممکن است خواب آلودگی، تحریک پذیری، استفراغ و تشنج را نیز تجربه کنند. در موارد شدید، یک کودک ممکن است نارسایی رشد را نیز تجربه کند، بدین معنی که ممکن است رشدش متوقف شده یا به مراحل ابتدایی رشدش پسرفت کند.

 

ادامه مطلب  بهترین مرکز نروفیدبک در کرج:همه چیز درباره ویتامین ای

 


]
https://goo.gl/maps/Hc3Jv9cPjVYAPdXu7
https://goo.gl/maps/54qpAbqBov5YLBSZA
https://goo.gl/maps/WDAgzn3kR2ukwSHY8

https://goo.gl/maps/5MYMUdanLrYpiJR8A
https://goo.gl/maps/DMmpy9fbMnKGVXVg7
https://goo.gl/maps/TUN1myMUN9sgAVpJA
https://goo.gl/maps/ko12GtvRsA6p6Eqx7
https://goo.gl/maps/CTt49yXN3Ej5vbvX9
https://goo.gl/maps/HA6d3YdSoAKBhR8w9

behtarinalborz.ir
goftardarmanionline.ir
googleimage.ir
hamejaa.ir
medu-karaj.ir
siavashataee.ir
slpnews.ir
autismonline.ir
avalinkaraj.ir
behtarin-entekhab-karaj-siavashataee.ir
behtarinkaraj.ir
goftareravan.ir
google-map.ir
googlegame.ir
googlemovies.ir
karaj-medu.ir
kardarmanialborz.ir
kardarmanikaraj.ir
loknatclinic.ir
loknatshekan.ir
siavashataee.com
goftardarmani.com
neurofeedbackalborz.ir
otalborz.ir
otkaraj.ir
pff-rhs.ir
pooyesh-dar-goftardarmani-karaj.ir
pooyesh-dar-kardarmani-karaj.ir
siavash-ataee.ir
slpkaraj.ir
slponline.ir
speech-therapy.ir
tjhvnvlhkd.ir

 

Related posts