تقویت مهارت های حافظه دیداری،حافظه شنیداری و دقت وتمرکز|گفتار توان گستر شرق کرج
❣حافظه دارای تنوع گوناگونی است از جمله دیداری ، شنیداری، حرکتی، لمسی، بویابی، و..ولی حافظه داری و شنیداری و حرکتی از جایگاه ویژه ای در آموزش و پرورش برخوردار است. بعد از تربیت ، تقویت نوبت به پرورش آنها می رسد .ما هم با گوشهایمان می بینیم و هم با چشمانمان می شنویم .برای شروع با تمرین سکوت آغاز می کنیم .سپس با تصاویر.براي مشكلتركردن تمرين درصورت موفقيت كودك مي توانيم تصاويرگوناگوني كه ازيك نوع يا طبقه نباشد استفاده كنيم.حتي ميتوان ا اعدادحروف كلمات هم استفاده نمود. مثلاً تصاويري از: خروس، سيب ، عدد 4 ،حرف ببازهم براي مشكل تر كردن تمرين مي توان بعد از ارائه تصاوير از كودك بخواهيم چند ثانيه مكث كند. حدود 3 يا 5 يا 10 ثانيه و سپس تصاوير را نام ببرد.
:green_heart: تمرين فوق را انجام دهيد اما اين بار كودك مي بايست ترتيب تصاوير را هم رعايت كند. در اين صورت توانايي توالي او نيز تقويت خواهد شد.
:يك تصوير نسبتاً مركب را به دانش آموز نشان مي دهيم و از وي مي خواهيم تا كل و اجزاي آن را به خاطر بسپارد. سپس تصوير را مخفي كرده اجزاء تصوير را از وي سوال مي كنيم. معمولاً در دفعات اول جزئيات اندكي از تصوير را بياد مي آورد سپس همان تصوير مجدداً به او نشان داده مي شود. با اندكي دقت در مي يابيم كه اين بار نوع و كيفيت نگاه كردن كودك با دفعه ي قبل تفاوت دارد زيرا اجزاي بيشتري را به خاطر مي آورد. اين تفاوت در واقع همان فرآيند درمان است. بعد از چند روز و روزانه چند دقيقه تمرين، مجدداً تصوير را به وي نشان مي دهيم و اجزاي آن را از او مي پرسيم. جالب است كه با كمال اطمينان مي توانيم اعتماد به نفس بسيار زياد دانش آموز و همچنين تفاوتي چشمگير را در ميزان تقويت حافظه ي ديداري او مشاهده كنيم.
: از دانش آموز می خواهیم، چند دقیقه بیرون از کلاس باشد. در غیاب او محل نشستن یکی دو نفر از همکلاسی هایش را عوض می کنیم. سپس کودک را به کلاس فرا می خوانیم واز وی می خواهیم تا تغییرات انجام شده در کلاس را پیدا وگزارش کند.
مجموعه ي محدودي از اشيا و يا تصاوير را به ترتيب خاص در برابر ديد كودك مي چينيم واز کودک می خواهیم نام و ترتیب قرار گرفتن آنها را به خاطر بسپارد. سپس چشمان او را مي بنديم و آنگاه جاي چند وسيله را با هم عوض مي كنيم و بعد از وي مي خواهيم اشيا يا تصاویر را به ترتيب قبلي بچيند.
چند کارت مقوایی به ابعاد 10 *7 سانتی متر تهیه کرده و بر روی هرکدام یک واژه می نویسیم . کارتها را به دانش آموز می دهیم تا واژه هارا به خاطر بسپارد. سپس کارتها را از او گرفته و دور از دید وی، یکی دو کارت را برمی داریم و بقیه را به دانش آموز می دهیم. سپس از او می خواهیم تا کارت مربوط به واژه ای را که برداشته ایم معلوم کند. و روزانه به مدت 15 دقيقه تمرين حافظه انجام داد.
از انواع اسباب بازی های آموزشی مربوط به حافظه، مثل دومینو استفاده می کنیم و با استفاده از آن مسابقه ای بین دانش آموزان ترتیب می دهیم.goftardarmaniiran@
2_ تمرینات حافظه شنیداری
سه كلمه براي كودك بيان كنيد و از وي بخواهيد پس از اینکه هر سه کلمه را گفتید، آنها را بازگو كند. سپس چهار كلمه و … به همين ترتيب پيش برويد تا مطابق رشد سني و طبيعي خويش از حافظه شنوايي برخوردار شود. اين تمرين را مي توانيد از آسان به مشكل اجرا كنيد. يعني ابتدا از كلمات متداعي استفاده كنيد كه در به ياد آوردن بهتر كلمات به كودك كمك مي كنند. مثلاً(كيف، كتاب، دفتر، مداد). سپس از كلمات متنوع استفاده شود . براي مشكل تر شدن تمرين مي توانيد بعد از ارائه كلمات شنيداري از مكث 3 ، 5 ، يا 10 ثانيه نيز استفاده كنيد تا زمان ماندگاري كلمات در حافظه ي كودك افزايش يابد.
:green_heart:یک جمله برای کودک بگویید و از او بخواهید آن را تکرار کند . سپس دو جمله بگویید تا آنها را تکرار کند و به همین ترتیب پیش بروید تا توانایی وی به حد هنجار و طبیعی برسد.
تمرينات 1و2 را انجام دهيد، اما اين بار دانش آموز بايد ترتيب گفتن را هم حتماً رعايت كند. در اين صورت توانايي توالي شنوايي او نيز تقويت خواهد شد.
]
https://goo.gl/maps/Hc3Jv9cPjVYAPdXu7
https://goo.gl/maps/54qpAbqBov5YLBSZA
https://goo.gl/maps/WDAgzn3kR2ukwSHY8
https://goo.gl/maps/5MYMUdanLrYpiJR8A
https://goo.gl/maps/DMmpy9fbMnKGVXVg7
https://goo.gl/maps/TUN1myMUN9sgAVpJA
https://goo.gl/maps/ko12GtvRsA6p6Eqx7
https://goo.gl/maps/CTt49yXN3Ej5vbvX9
https://goo.gl/maps/HA6d3YdSoAKBhR8w9
behtarinalborz.ir
goftardarmanionline.ir
googleimage.ir
hamejaa.ir
medu-karaj.ir
siavashataee.ir
slpnews.ir
autismonline.ir
avalinkaraj.ir
behtarin-entekhab-karaj-siavashataee.ir
behtarinkaraj.ir
goftareravan.ir
google-map.ir
googlegame.ir
googlemovies.ir
karaj-medu.ir
kardarmanialborz.ir
kardarmanikaraj.ir
loknatclinic.ir
loknatshekan.ir
siavashataee.com
goftardarmani.com
neurofeedbackalborz.ir
otalborz.ir
otkaraj.ir
pff-rhs.ir
pooyesh-dar-goftardarmani-karaj.ir
pooyesh-dar-kardarmani-karaj.ir
siavash-ataee.ir
slpkaraj.ir
slponline.ir
speech-therapy.ir
tjhvnvlhkd.ir