تعرفه سال 97 کاردرمانی:درمان بیماری بولیمیا(پرخوری عصبی)بیماری بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست؟
بیماری بولیما چیست؟
چرا فقط مانکن ها و دختران جوان دچار این بیماری می شوند؟
آیا از این بیماری اطلاعی دارید؟
بولیمیا یک اختلال ذهنی است که دختران نوجوان و جوان را گرفتار می سازد و با دوره ای غذا نخوردن و روزه داری مشخص می شود.
بیماری بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست؟
پرخوری عصبی (بولیمیا) چیست؟
بولیمیا یا پرخوری عصبی یک اختلال در غذا خوردن است که با دوره های مکرر پرخوری (غذا خوردن افراطی) همراه است. در این اختلال، فرد بعد از پرخوری تلاش می کند که از چاق شدن پیشگیری کند و به همین منظور از ملین ها استفاده میکند و یا خود را تحریک کرده تا استفراغ کند و یا برنامه های ورزشی بسیار سنگینی را اجرا می کند که این قضیه در نهایت منجر به کاهش وزن فرد می شود.پرخوری با از دست دادن کنترل در غذا خوردن همراه است.علائم پرخوری عصبی تقریبا 8 درصد از زنان انگلستان را تحت تاثیر قرار می دهد.
مطلب پیشنهادی
هیجان خرید لباس زنانه با 70 درصد تخفیف در سیاجمعه
هیجان خرید لباس زنانه با 70 درصد تخفیف در سیاجمعه
بیماری بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست؟
علائم پرخوری عصبی چه چیزهایی هستند؟
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، معیار های اصلی برای تشخیص پرخوری عصبی به شرح زیر هستند:
اشتغال ذهنی مداوم به خوردن و یک میل مقاومت ناپذیر به خوردن مواد غذایی
دوره های پشت سر هم پرخوری که در هر دفعه حجم زیادی غذا در مدتی کوتاه مصرف می شود.
انجام اقدامات شدید برای پیشگیری از افزایش وزن مانند استفاده از داروها، روزه گرفتن، ملین ها و استفراغ خود خواسته.هراس از چاقی که اغلب در این افراد دیده می شود. معمولا این دو اختلال با هم همپوشانی دارند.
بیماری بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست؟
علایمی که ممکن است این بیماران نشان دهند عبارت است از:
*علایم شایع دستگاه گوارش مثل درد شکم (بخصوص در افرادی که استفراغ را تحریک میکنند)،نفخ، یبوست،دفع گاز.
* علایم ریوی ناشی از ورود مواد غذایی به مجرای تنفسی که ممکن است سبب عفونت ریوی شود.
* قطع قاعدگی که در 50% از این بانوان رخ میدهد و در بیشتر موارد به صورت دورههای نامنظم قاعدگی بروز می کند.
* تورم پاها در افرادی که داروهای ادرار آور و مسهل استفاده میکنند.در معاینه فیزیکی این افراد، ممکن است بزرگی دوطرفه غدد پاروتید و غدد بزاقی مشهود باشد.
* همچنین،در افرادی که استفراغ را تحریک میکنند،زخمهایی روی زبان و لثه ایجاد میشود و اسید معده نیز سبب خوردگی و تخریب دندانها میشود.
* بر هم خوردن ضربانات قلبی و در نتیجه اختلالات الکترولیتی نیز در این افراد وجود دارد.
* در نوع دیگری از این بیماری،کاهش درجه حرارت بدن و کاهش فشار خون وجود دارد که البته چندان شایع نیست.
* گاهی نوع دیگری از بیماری تظاهر میکند و این افراد در زمانی مشخص (یک ساعت) غذایی بیشتر از حد طبیعی مصرف میکنند و قادر به مهار کردن رفتار خود نیستند؛ولی این نوع بیماری با رفتارهای جبرانی همراه نیست.
معمولا بیماریهای روحی و روانی – بخصوص افسردگی و اضطراب با بولیمیا همراه است و این افراد این علایم را نشان میدهند:پرهیز از برقراری ارتباط چشمی،افکار خودکشی و دیگرکشی، خستگی،آشفتگیهای روحی،بیحوصلگی،بیحالی،اضطراب و افسردگی،قضاوت و اراده ضعیف.
بیماری بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست؟
علل و عوامل پرخوری عصبی چیست؟
علت پرخوری عصبی ناشناخته است.
عوامل موثر در محیط اجتماعی بیمار بسیار مهم است. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
موقعیت های استرس زا در زندگی شخصی یا کاری
حوادث زندگی
فشار های فرهنگی که از طریق رسانه ها بر روی زنان وارد آمده و آنها را به داشتن وزن کم و اندام متناسب تشویق و یا حتی مجبور می کند.
بیماران مبتلا به پرخوری عصبی معمولا از اعتماد به نفس پایین و افسردگی رنج می برند.
ممکن است ژنتیک نیز در بروز این بیماری تاثیر داشته باشد.
بیماری بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست؟
عوارض بولیمیا
بیماری بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست؟
خرابی دندانها و لثه با اسید معده.
کاهش آب بدن و کاهش سطوح پتاسیم که به ضعف شدید و ریتمهای نامنظم قلبی منجر میشود.
استفاده از داروهای مسهل سبب تحریکپذیری مخاط مری و روده میشود و استفاده مکرر آنها به یبوست میانجامد.
بیماری بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست؟
با این همه،درمان برای درمان این بیماری به گروهی درمانی نیاز داریم:
مشاور تغذیه
برای بازگرداندن کمبودهای بدن،متخصص تغذیه باید برنامه غذایی سالم و مقوی برای بیمار تجویز کند.
روانپزشک و مشاور
این قسمت درمان یکی از کارهای بسیار اصولی است؛چون ریشه اختلالات غذا خوردن در مشکلات روحی و عاطفی است.پزشک به بیمار کمک میکند تا افکار مخرب و منفی خود را بازنگری کند.مشاور کمک میکند تا افراد خانواده نگرشی صحیح به این بیماری داشته باشند و در فرآیند درمان بیمار را کمک کنند.
بیماری بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست؟
افراد مبتلا به بولیمیا برای مقابله با این اختلال چه کارهایی می توانند بکنند؟
بیماری بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست؟
در این زمینه بیشتر مطالعه کنید و در صورت وجود پرخوری عصبی خود را تشخیص دهید و برای دریافت کمک و حمایت به پزشک مراجعه کنید.
بیماری بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست؟
دوره های اختلال غذا خوردن پرخوری عصبی چگونه است؟
در حالی که برخی از موارد پرخوری عصبی کوتاه مدت هستند اما در بیشتر موارد معمولا بیمار به مدت ماه ها و یا حتی سالها با این بیماری مواجه بوده و سپس به پزشک مراجعه می کند.این بیماری می تواند برای سالها باقی بماند. در برخی موارد ممکن است علائم پرخوری عصبی برای همیشه و تا آخر عمر بیمار را تحت تاثیر قرار دهد.
استفراغ و پاکسازی سیستم گوارشی می تواند مشکلات جسمی متعددی را به وجود آورد از جمله آسیب دیدن دندان ها به علت اسید معده و مشکلات قلبی و کلیوی به خاطر تخلیه نمک بدن.تغذیه نامناسب می تواند باعث بروز مشکلات پوست و مو شود.استفاده از ملین ها نیز می تواند مشکلاتی را برای روده ها به وجود بیاورد.
بیماری بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست؟
داروها
در برخی از موارد،داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب برای این بیماران تجویز میشود.این داروها سبب بهبود در اختلالات غذا خوردن میشود.نتیجه یک تحقیق آمریکایی که بر روی 80 بیمار سنین 12 تا 19 سال نشان داد مشارکت والدین در درمان نوجوانان مبتلا به بولیمیا حملات ناشی از ابتلا به این بیماری را بعد از شش ماه درمان 39 درصد کاهش داد در حالی که در روش های مرسوم درمان این بیماری که همراه دوران درمانی است بعد از شش ماه 18 درصد کاهش حملات مشاهده می شود.
بنابراین گزارش،به عقیده محققان دانشگاه شیکاگو والدین در درمان نوجوانان مبتلا به اختلال تغذیه ای بولیمیا نقش بی نظیری ایفا می کنند دراین روش والدین نوجوان را حین رفتن به کلینیک و درمان در آنجا همراهی می کنند و در خانه فرزند خود را تشویق به خوردن مرتب غذا میکنند.
بر اساس این گزارش،هنوز مشخص نیست که دقیقا مشارکت والدین در درمان و یا توجه آن ها به غذاخوردن نوجوان در خانه کدام درمان را ارتقا می بخشد.گفتنی است،بولیمیا یک اختلال ذهنی است که دختران نوجوان و جوان را گرفتار می سازد و با دوره ای غذا نخوردن و روزه داری مشخص می شود.
خواهشمنديم اگر سوال يا نکتهاي براي بیماری بولیمیا یا پرخوری عصبی در ذهن
شما باقي مانده است، آنرا در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.
درمان بیماری بولیمیا(پرخوری عصبی)
بهترین کلینیکهای گفتاردرمانی بانه
بهترین کلینیکهای گفتاردرمانی بلبانآباد
بهترین کلینیکهای گفتاردرمانی بویین سفلی
بهترین کلینیکهای گفتاردرمانی بیجار
بهترین کلینیکهای گفتاردرمانی پیرتاج
بهترین کلینیکهای گفتاردرمانی توپآغاج
بهترین کلینیکهای گفتاردرمانی چناره
بهترین کلینیکهای گفتاردرمانی دزج
آموزش گفتار درمانی , بهترین کرج گفتار درمانی بزرگسالان , بهترین کرج گفتار درمانی در منزل , بهترین کرج گفتار درمانی کودکان در منزل , بهترین کرج کلینیک گفتار درمانی , بهترین کرج گفتاردرمانی کودکان , بهترین کرج گفتار درمانی چیست , بهترین کرج رشته گفتار درمانی , بهترین کرج مراكز گفتار درماني شرق تهران , بهترین کرج گفتار درمان خوب در تهران , بهترین کرج دکتر هوشنگ دادگر , بهترین کرج مراکز گفتار درمانی دولتی , بهترین کرج مراکز گفتاردرمانی در جنوب تهران , بهترین کرج بهترین متخصص گفتار درمانی در تهران , بهترین کرج مراکز گفتار درمانی در غرب تهران , بهترین کرج مراکز گفتار درمانی در کرج , بهترین کرج بهترین گفتاردرمانی در کرج , بهترین کرج گفتاردرمانی کودکان در کرج , بهترین کرج ادرس گفتاردرمانی در کرج , بهترین کرج درمان لکنت زبان در کرج , بهترین کرج گفتار درمانی بزرگسالان در کرج , بهترین کرج درمان لکنت در کرج , بهترین کرج مطب گفتاردرمانی در کرج , بهترین کرج فهرست گفتاردرمانی کرج , بهترین کرج درمان تلفظ در کرج , بهترین کرج بهترین کاردرمانی در کرج , بهترین کرج گفتاردرمانی کرج , بهترین کرج کاردرمانی البرز , بهترین کرج کلینیک کاردرمانی در کرج , بهترین کرج مراکز توانبخشی کرج , بهترین کرج کاردرمانی سینا , بهترین کرج مراکز کاردرمانی کرج , بهترین کرج گفتاردرمانی کودکان در کرج , بهترین کرج ادرس گفتاردرمانی در کرج, بهترین کرج بازار کار کاردرمانی , بهترین کرج کاردرمانی در منزل , بهترین کرج کاردرمانی کودکان , بهترین کرج رتبه لازم برای کاردرمانی , بهترین کرج مرکز کاردرمانی , بهترین کرج رشته کاردرمانی چیست؟ , بهترین کرج کاردرمانی غرب تهران , بهترین کرج کاردرمانی جسمی