بهترین و تخصصی ترین توان بخشی در کرج:درمان خانگی خشکی داخل بینی
زمانی که داخل بینی خشک می شود ممکن است باعث ناراحتیhttp://pooyesh-dar-kardarmani-karaj.ir و گاهی دردناک شدن این ناحیه گردد اما چنین شرایطی را می توان در بیشتر موارد در منزل درمان کرد.
درمان های خانگی که برای خشکی بینی وجود دارد در برگیرنده استشمام بخار، استفاده از دستگاه بخور و استفاده از مواد شوینده یا اسپری های بینی است.
واژه پزشکی که برای حس خشک بودن داخل مسیرهای بینی به کار می رود رینیت سیکا (rhinitis sicca) است. چنین شرایطی اغلب به خاطر سرماخوردگی یا حساسیت ایجاد می شود.
خشکی بینی شرایط بی خطری است. با اینحال اگر درمان نشده رها شود می تواند نشانه های آزاردهنده ای همچون نشانه های زیر را در فرد ایجاد نماید:
- خارش
- حس سوزش
- پوست زخمی
- خونریزی از بینی
- احتقان
درمان های خانگی زیر به شما کمک می کند از نشانه های خشکی داخل بینی پیشگیری کنید و آن ها را تسکین ببخشید.
از دستگاه بخور استفاده کنید:
محیط مرطوب باعث مرطوب ماندن مسیرهای بینی می شود و همین امر احتقان بینی را تسکین می بخشد و به سینوس ها اجازه تخلیه شدن درست را می دهد.
دستگاه بخور می تواند رطوبت از دست رفته به خاطر هوای گرم یا محیط گرم در منزل یا محل کار را جبران کند. افراد می توانند دستگاه بخور خود را هر روز تمیز کنند تا از رشد باکتری ها و قارچ ها در آن جلوگیری شود. هر دوی این ها می توانند برای سلامتی مضر باشند.
رطوبت ایده آل داخل منزل یا محیط کار ۳۰ الی ۵۰ درصد است و به دمای اتاق بستگی دارد. باید توجه داشته باشید که سطح بالای رطوبت نیز باعث تحریک رشد آلرژن هایی می شود که می تواند نشانه های شما را بدتر نماید. نم سنج ( دستگاهی است که رطوبت واقعی هوا را می سنجد) می تواند به فرد کمک کند رطوبت محیط را در مقدار متعادل نگه دارد.
استشمام بخار:
افرادی که به دستگاه بخور دسترسی ندارند می توانند همین نتیجه را به کمک استشمام بخار حاصل از موارد زیر به دست آورند:
- کاسه آب داغ
- دوش یا حمام داغ
- سونا
با اینحال مزیت استشمام بخار ممکن است موقتی باشد. برای پیشگیری از زخم یا سوختن پوست باید مطمئن شوید که آب در حال جوش نیست و گرمای بسیار زیادی ندارد.
هیدراته نگه داشتن بدن:
نوشیدن مقادیر بسیار اندک آب نیز می تواند باعث خشک شدن بافت های بدن همچون بافت هایی شود که در مسیر بینی قرار دارد.
در گذشته متخصصان تغذیه و سلامت توصیه می کردند روزی ۸ لیوان آب نوشیده شود. با اینحال مطالعات و تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۸ نشان می دهد بهترین روش برای هیدراته نگه داشتن بدن نوشیدن آب به هنگام نیاز است. یعنی زمانی آب بنوشید که احساس تشنگی می کنید. البته این قانون استثناهایی هم دارد که از جمله این استثناها می توان به زمان هایی اشاره کرد که ورزش شدید و حاد دارید.
اسپری بینی سالین:
اسپری بینی سالین می تواند مسیر بینی را مرطوب سازد. این کار باعث می شود جریان مخاط بهبود یابد و محرک هایی همچون گرد و خاک، آلودگی و مواد تحریک کننده که باعث بروز التهاب می شود پاک گردد.
اسپری بینی سالین معمولا عملکرد ملایم و خفیفی دارند و به صورت بدون نسخه در داروخانه ها به فروش می رسند. همیشه اطلاعات روی بسته بندی این محصولات را به دقت مطالعه کنید و مطمئن شوید دستورالعمل های موجود را دنبال می کنید. شما می توانید در منزل هم محلول سالین تهیه کنید:
- نمک غیر یددار تهیه کنید این نمک بهتر است در برگیرنده عامل ضد Caking یا مواد نگهدارنده نباشد زیرا این مواد می تواند مسیرهای بینی را تحریک سازد
- جوش شیرین
- ۸ اونس یا یک پیمانه آب مقطر یا همان مقدار آب شیری که به مدت ۳ الی ۵ دقیقه جوشانده شده است.
- یک عدد بطری اسپری
برای ایجاد محلول سالین برای بزرگسالان می توانید از دستورالعمل زیر استفاده کنید:
- سه قاشق چایخوری نمک را با یک قاشق چایخوری جوش شیرین مخلوط کنید و ترکیب را در ظرف دربسته کوچکی نگهداری نمایید
- یک قاشق چایخوری به ترکیب آب اضافه کنید.
- اگر از آب جوش استفاده می کنید اجازه دهید کاملا خنک شود.
- محلول را در ظرف اسپری بریزید.
- آن را خوب هم بزنید و به آرامی نفس بکشید تا محلول وارد بینی شود. مطمئن شوید که محلول جدید را تمیز نگه می دارید.
آب دادن به بینی:
افراد می توانند محلول سالین را از طریق سرنگ یا دستگاه های مخصوص وارد بینی کنند و مسیرهای آن را شستشو دهند. اینکار می تواند مواد محرک را از بینی پاک کند و حفرات بینی را پاک سازد. در این شرایط جذب سایر داروها راحت تر خواهد بود. شستشودهنده های بینی را می توان بدون نسخه تهیه کرد.
همیشه دستورالعمل های روی بسته بندی را به دقت دنبال کنید. برای تهیه محلول شستشودهنده بینی در منزل می توانید موارد زیر را در نظر بگیرید:
- از دستورالعمل تهیه محلول سالین که در بالا بدان اشاره شد استفاده کنید.
- محلول سالین را در سرنگ یا دستگاه مخصوص بریزید.
- روی سینک خم شوید و به لگن سینک نگاه کنید. سر را به سمت چپ بچرخانید و گونه چپ موازی با سینک باشد.
- نوک سرنگ یا دستگاه را داخل حفره بینی سمت راست قرار دهید.
- همانطور که همیشه نفس می کشید از طریق بینی نفس بکشید و به آرامی سرنگ را فشار دهید تا محلول وارد بینی شود. حالا محلول باید از سوراخ بینی دیگر خارج شود.
- باقی مانده محلول را از دهان به بیرون بریزید.
- به آرامی فین کنید تا هر باقی مانده ای که در بینی وجود دارد پاک شود
- همین فرآیند را در سوراخ بینی دیگر تکرار کنید.
مطمئن شوید که به شیوه توضیح داده شده سر را زاویه دار می کنید. اگر زاویه سر نامناسب باشد محلول به گلو و چشم وارد می شود. هر بار محلول سالین تازه ای درست کنید و مطمئن شوید سرنگ تمیز است.
همچنین بخوانید: داروهای درمان گرفتگی بینی
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
خشکی بینی اغلب نتیجه فین کردن مکرر است. داروهای خاص همچون داروهای ضد احتقان، آنتی هیستامین ها می تواند باعث بروز خشکی شود یا آن را بدتر نماید. در موارد نادر خشکی بینی دائم می تواند نشانه دهنده شرایط پزشکی حادتری همچون موارد زیر باشد:
- سندرم Sjogren: این اختلال سیستم ایمنی غده هایی را تحت تاثیر خود قرار می دهد که ترشح کننده مایعاتی همچون اشک و بزاق هستند. این سندرم باعث خشک شدن دهان و چشم می شود و می تواند بر روی بینی و سایر بخش های بدن نیز تاثیر بگذارد.
- رینیت آتروفیک: این شرایط باعث می شود دیواره های مسیر بینی ضخیم گردد. عوارض چنین شرایطی در برگیرنده از دست دادن حس بویایی، خونریزی از بینی و عفونت هاست.
اگر بینی شما نیز به طور مداوم و به شدت خشک می شود بهتر است با یک پزشک مشورت کنید. اگر بینی خشک به همراه نشانه ای همچون درد، خونریزی مکرر از بینی یا نشانه های عفونت همراه بود حتما به پزشک مراجعه کنید.
(شهید محمودی نژاد) کلینیک توانبخشی اوتیسم کلاک بالا – خیابان نیلوفر ۳ شرقی کلینیک توانبخشی اوتیسم جنب پل بیلقان کلینیک توانبخشی اوتیسم حصار خط یک-زکی خانی اول کلینیک توانبخشی اوتیسم کلاک بالا- خیابان زیتون- جنب خدمات شهری کلینیک توانبخشی اوتیسم کلاک بالا- بلوار ۳۲متری- خیابان شمشاد کلینیک توانبخشی اوتیسم بلوار چمران تا میدان امام حسین کلینیک توانبخشی اوتیسم کلاک- حاشیه اتوبان تهران کرج کلینیک توانبخشی اوتیسم مهرشهر-کیانمهر-میدان امام کلینیک توانبخشی اوتیسم مهرشهر-کیانمهر-خ بوستان ۲ کلینیک توانبخشی اوتیسم مهرشهر- بلوار سینا