بهترین کلینیک توانبخشی در کرج:روش برخورد با افراد حسود
با افراد حسود چگونه رفتار کنیم؟
روشهای کنار آمدن با افراد حسود
وقتی به یک درجه بالا از موفقیت و خوشبختی میرسید، متوجه میشوید که خیلی از کسانی که قبلاً دوست، همکار یا شریکتان بودند، الان به دیوهای حسادت در اطرافتان تبدیل شدهاند.از آنجا که حسادت یک اتفاق میان فردی متداول است، کنار آمدن با افراد حسود یکی از مهمترین مهارتهایی است که باید یاد بگیرید. اولین چیزی که باید با آن آشنا شوید تکنیک نیست بلکه فلسفه بنیادی کنار آمدن با اینگونه افراد است که در این مقاله به آن میپردازیم.
بررسی واقعیت
قبل از اینکه درمورد افراد حسود فکر کنید به این سوال پاسخ دهید:
آیا این افراد واقعاً به شما حسادت میکنند؟
یکی از چیزهایی که در ما با آن برخورد کردهایم این است که در بسیاری از موارد، حسادت یک تشخیص اشتباه است.جریان واقعی این است که فرد تصور بهتری از مهارتها یا موفقیت خود دارد به همین دلیل دچار غرور میشود و انتظار برخورد خاص از دیگران دارد. وقتی این برخورد خاص صورت نمیگیرد، فرد به اشتباه تصور میکند که دیگران به او حسادت میکنند.
یک نمونه برایتان ذکر میکنیم:
یک فرد در قسمت کارگزینی باور دارد بهترین فرد متخصص این قسمت در شرکت است و باید مهمترین پروژههای کارگزینی را به او بدهند اما مدیر به درستی باور دارد که این فرد بهترین نیست و به همین دلیل پروژههای معمولی به او میدهد. به این ترتیب، او تصور میکند که مدیر به او حسادت میکند.به همین دلیل خوب است چشمانتان را باز کنید و ببینید واقعاً چه اتفاقی میافتد و بعد تصمیم بگیرید که آیا آن فرد واقعاً به شما حسادت میکند و یا این فقط یک سوءتعبیر از جانب شماست.
قرار دادن فرد حسود در یکی از دو جعبه
اگر نتیجه گرفتید که با یک مورد حسادت واقعی سروکار دارید، دومین کاری که توصیه میکنیم این است که به قدرت واقعی آنها برای گذاشتن تاثیر منفی بر شما فکر کنید. بر این اساس، این افراد را در یکی از این دو جعبه قرار دهید:
۱ – جعبه بیآزارها. اینها افرادی هستند که به جز کمی مسخره کردن شما و دوست نداشتنتان قدرت کافی برای آسیب رساندن به شما را ندارند.
۲ – جعبه تهدیدهای احتمالی. اینها افرادی هستند که قدرت لازم را دارند که به یک جنبه از زندگی شما صدمه بزنند مثل یکی از همکارانتان که به شدت مورد اعتماد کلیه مدیران سطح بالای شرکت است.
همچنین بخوانید:
عوامل حسادت در زنان و درمان حسادتهای زنانه
نادیده بگیرید
افرادیکه در جعبه اول قرار گرفتهاند کسانی هستند که باید نادیدهشان بگیرید. مسخرهکردنها و نظرات حسودانه را از یک گوش گرفته و از گوش دیگر بیرون کنید. آنها هیچ آسیب جدی به شما نمیتوانند بزنند و اگر ببینند حرفهایشان تاثیری روی شما ندارد، مطمئناً عقب میکشند و در خفا به متنفر بودن از شما ادامه میدهند.با دفاع کردن از خودتان در حضور آنها یا اینکه خودتان هم خشمگین شوید، بیشتر از آنچه لیاقتشان است به آنها اهمیت میدهید. خیلی از آنها واقعاً امیدوارند چنین چیزی اتفاق بیفتد و بتوانند شما را عصبانی کنند.
وارد عمل شوید
کسانیکه در جعبه دوم قرار گرفتهاند داستان متفاوتی دارند. ازآنجا که این افراد میتوانند به زندگی و کار شما ضربه بزنند باید به محض مشاهده نظرات و رفتارهای حسودانه آنها، کاری بکنید.اولین رویکردی که توصیه میکنیم حرف زدن به آنهاست. نظراتتان را صادقانه به آنها مطرح کنید و نظر آنها را هم بخواهید. اگر مهارت ارتباطی شما به اندازه کافی خوب باشد، موثر خواهد بود و خواهید توانست او را قانع کنید.
اگر این رویکرد موثر نبود، زمان آن رسیده که یکی از محبوبترین مهارتهای اجتماعیتان را وارد عمل کنید: قطع قدرت این فرد بر خودتان. این یعنی باید محیطتان و دینامیکهای ارتباطیتان را تغییر دهید تا آن فرد حسود دیگری سلطهای بر شما نداشته باشد.فردی را میشناختم که یک مدیر بسیار حسود داشت و با دوست شدن با مدیر آن مدیر حسود و به دست آوردن اعتماد او، توانست بر آن فرد حسود غلبه کند.
فرد دیگری که میشناختم از آن کار بیرون آمد و کار دیگری برای خود پیدا کرد. همیشه جایگزینهایی وجود دارد. فقط باید وارد عمل شوید.افراد حسود میتوانند واقعاً آزاردهنده باشند اما نباید این اجازه را به آنها بدهید. اگر بدانید چطور هوشمندانه با آنها برخورد کنید و اعتمادبهنفس و مهارتهای اجتماعی لازم برای این کار را داشته باشید، میتوانید خیلی راحت آنها را از سر راه پیشرفت خود بردارید.
نشانه های آدم حسود
از نشانه های آدم حسود این ها هستند:
- از ناراحتی دیگران شاد میشه
- اگر کار اشتباهی انجام بدیم ما رو به شدت سرزنش میکنند
- اگر در مسیر موفقیت باشیم همش به ما میگه که تو نمی تونی
- از دیگران حُسن جویی و تعریف نمی کنند
- با ما خیلی پرخاشگرانه صحبت می کنند
- پشت سر ما غیبت می کنند
- به ما بی توجهی نشون میدند و خودشون رو میگیرند
و …
حدیث در مورد نشانه های آدم حسود
حضرت علی (ع) فرموده اند:
[]برای شناخت حسود همین بس که او غمگین شود در حالی که تو شادمان هستی.
امام صادق (ع) فرموده اند:
حسود را سه نشانه است: پشت سرت غیبت کند، رو به رو تملق می گوید و از گرفتاری دیگران شاد می شود.
نحوه رفتار با افراد حسود
اگر بخواهیم نحوه رفتار با افراد حسود رو با هم بررسی کنیم، می تونیم اون رو به سه بخش تقسیم کنیم.
۱- قبل از حسادت
۲- حین حسادت
۳- بعد از حسادت
۱- قبل از حسادت
قبل از حسادت
همیشه گفتند که پیشگیری بهتر از درمان است. برای حسادت هم دقیقا همینطوره.البته منظورم این نیست که حسادت یک بیماریه (البته اگه بیش از حد نباشه)، حسادت هم مثل خیلی از رفتارهای انسانی در همه وجود داره، ربطی هم به سن و سال، میزان تحصیلات، خانواده یا هر چیز دیگه نداره.حالا در این میون اشخاصی هستند که می تونند حسادتشون رو مدیریت کنند و همینطور اشخاصی هم هستند .
که در بعضی از مواقع این حس انقدر براشون پُر رنگ می شه که دیگه از پس مدیریت حسودی خودشون بر نمیآن و این حس بهشون غلبه می کنه.ما تا اونجا که ممکنه باید سعی کنیم این حس رو در دیگران برانگیخته نکنیم.حسودی برای یکسری از افراد در موارد خاصی دقیقا مثل بنزین می مونه و ما باید سعی کنیم که جرقه ای نزنیم تا حس حسودی دیگران شعله ور بشه.جرقه هایی که ممکنه حس حسادت دیگران رو برانگیخته کنه، می تونه یکی از این موارد باشه:
فخر نفروشیم
اگر به تازگی ما تونستیم در زمینه ای موفق بشیم دلیلی نداره که بخایم به دیگران فخر بفروشیم، یعنی اینکه اصلا نیاز نیست که ما موفقیت خودمون رو به رخ دیگران بکشیم و بخواهیم با این کار بگیم که دیدی من تونستم و تو نتونستی. یا من فلان چیز رو دارم تو نداری.این کارا من رو یاد یکسری از بچه ها میاندازه که با یک حالت و لحن متکبرانه به دوستشون میگن،دلت بسوزه، من اینو دارم تو نداریپس خوبه که ما اگر موفقیتی کسب می کنیم اون رو به رخ دیگران نکشیم و یا به دیگران زخم زبون نزنیم.
با متانت رفتار کنیم
همونطوری که خدمتتون عرض کردم دلیلی نداره که ما داشته هامون رو در بوق و کرنا کنیم و همه جا جار بزنیم و به رخ اینو اون بکشیم.ما اگر موفقیتی کسب کردیم، خوبه که با متانت رفتار کنیم، یعنی اینطور نباشه که تا یک موفقیتی به دست آوردیم دیگه در پوست خودمون نگنجیم و خیلی هیجانی رفتار کنیم.البته منظورم این نیست که اصلا شادی نکنیم و خیلی بی روح باشیم، خوبه که در هر چیزی حد تعادلش رو رعایت کنیم.این کارها باعث میشه که حس حسادت در دیگران شعله ور بشه و اگر طرف مقابل ما نتونه حسودی خودش رو مدیریت کنه باید منتظر عواقبش باشیم.
حین حسادت
نحوه رفتار با افراد حسود در حین حسادت چطور باید باشه؟
یعنی اگر همین الان یکی اومد و حسادت خودش رو ابراز کرد (به هر طریقی مثل:عصبانیت و پرخاشگری، تخریب کردن شخصیت ما، غُر زدن و …) باید چی کار کنیم؟بدترین کار در چنین زمان هایی اینه که ماهم پا به پای این افراد شروع کنیم به توهین و پرخاشگری، یا زخم زبون زدن و تخریب شخیت مقابل.
بهترین نحوه رفتار با افراد حسود می تونه یکی از موارد زیر باشه:
- سکوت کنیم و حرف هایش را بشنویم
یکی از بهترین کارها برای اینکه بتونیم شعله حسادت دیگران را خاموش کنیم این هست که به حرف های طرف مقابل خوب گوش بدیم.
این یک نکته کلیدی هست که: خیلی از افراد وقتی شنیده می شوند، آرام میشوند و حس بهتری به طرف مقابل میگیرند.متاسفانه از دوران کودکی به ما یاد نداده اند که به صحبت دیگران خوب و موثر گوش بدیم، فقط به ما گفتند که باید بتونی خوب بنویسی و در موارد خیلی کمی هم گفتند که باید بتونی خوب صحبت کنی، البته جمله “گوش بده بچه ببین چی میگم” هم خیلی شنیدیم که این گوش دادن با موثر گوش دادن خیلی فرق می کنه.به هر حال یکی از تکنیک هایی که ما می تونیم در اینجور موارد انجام بدیم، این هست که به صحبت های طرف مقابل به صورت موثر و فعالانه گوش بدیم تا فتیله حسادتش کمی پایین بیآد.
- به دور از تنش با طرف مقابل صحبت کنیم
علاوه بر اینکه در اینجور موارد می تونیم به صحبت های طرف مقابلمون خوب و موثر گوش بدیم، می تونیم به دور از تنش و خیلی صادقانه با این افراد صحبت کنیم تا اختلافات احتمالی رو حل کنیم.
- کسی که باعث خشمتان می شود، شما را کنترل می کند
به هیچکس این قدرت را ندهید، مخصوصا اگر کسی این کار را عمدا انجام می دهد.پیشنهاد می کنم که این صحبت ها در جمع انجام نشه و خوبه که اینجور موارد پشت در های بسته صورت بگیره.
- طرف مقابل را فیلتر کنیم
راه دیگه ای که در نحوه رفتار با افراد حسود می تونیم پیش ببریم اینه که صحبت های طرف مقابل رو کلا فیلتر کنیم، شاید نیاز باشه خودش رو هم در طی زمان فیلتر کنیم.چون اینجور افراد جز مزاحمت، دردسر، اعصاب خوردی و … چیزی برای ما ندارند و فقط زندگی مارو به کاممون تلخ می کنند.در بعضی مواقع وقتی ما به صحبت های طرف مقابل هیچ اهمیتی نمیدیم، طرف دیگه خسته میشه و احتمالا هم متوجه بشه که این کارها نمی تونه روی ما اثری داشته باشه و اصلا برامون مهم نیست.از اونجا که این افراد چشم دیدن موفقیت ما رو ندارند، همیشه تلاش می کنند که ما رو از مسیرمون منحرف کنند تا دیگه شاد و خوشحال نباشیم و اگر با این کارها نتونند که به هدفشون برسند کم کم مجبور می شند رفتارشون رو با ما عوض کنند.به هر حال تمام اینها بستگی به طرف مقابل، تصمیمات و هدف ما داره.
بعد از حسادت
نحوه رفتار با افراد حسود بعد از اینکه ما متوجه حسادتشون شدیم یا اینکه این افراد حسادتشون رو بروز دادند می تونه یکی از موارد زیر باشه:
- موضوع رو کش ندیم
بعد از اینکه متوجه شدیم کسی به ما حسادت میکنه و این حسادت رو به زبون آورده (با پرخاشگری، زخم زبون و …) دیگه لازم نیست ما این موضوع رو کش بدیم و طرف رو متوجه کنیم که این کارها و حسادتهایی که به ما داره باعث ناراحتیمون میشه.همونطور که خدمتتون عرض کردم اگر کارهای این افراد رو فیلتر کنیم، احتمالا خودشون متوجه میشند که این کارهای باعث اذیت شدن و ناراحت شدن ما نمیشه.
پس باید سعی کنیم که موضوع رو کش ندیم و ازش بگذریم.از این به بعد مراقب رفتارمون باشیمدر نحوه با افراد حسود ، از این بعد مراقب رفتارمون باشیم تا جرقه ای در وجود این آدم ها نزنیم.در خیلی از مواقع این ما هستیم که با انجام کارهای اشتباه افراد رو به کارها، جایگاه، دارایی ها و … خودمون حساس می کنیم.بنابراین، مثلا اگر موفقیتی کسب کردیم خوبه که با متانت رفتار کنیم و موفقیت خودمون رو به رخ دیگران نکشیم.
- حساسیت ها افراد رو بشناسیم
ما به مرور زمان می تونیم متوجه بشیم افرادی که باهاشون در ارتباط هستیم با چه چیزهایی شعله حسادتشون برانگیخته میشه.پس باید سعی کنیم با توجه به اطلاعات و شناخت شخصیتی که از دیگران پیدا می کنیم، کارهایی انجام ندیم که طرف مقابل به ما حسودی کنه و یا حساس بشه.اگر به نوشته ها و آموزش های این سایت علاقه مند هستید پیشنهاد می کنم در خبرنامه سایت ثبت نام نمایید تا از انتشار مقالات و مطالب آموزشی آن در ایمیلِ خود مطلع شوید.و در آخر اگر سوالی برایتان پیش آمده یا جایی از مقاله نیاز به توضیح بیشتر دارد و یا اگر نظری درباره این نوشته دارید می توانید در پایین همین صفحه در قسمت نظرات، سوال خودتان را مطرح بفرمایید تا در سریع ترین زمانِ ممکن به آن پاسخ داده شود.
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در شهرک پردیسان
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در شهرک شهید چمران
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در شهرک مهران
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در کرج نو
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در شهرک موحدین
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در گلشهر
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در درختی
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در میدان عطار
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در گلزار
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در انوشیروان
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در حصارک پایین
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در رضا شهر
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در شهرک ولیعصر
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در شهرک قائمیه
اسم و آدرس بهترین گفتاردرمانیهای کرج در شهرک گلها